вторник, 29 сентября 2015 г.

Види сучасних комп'ютерів
Настільні комп'ютери (Desktop)
Настільні міні-комп'ютери (Barebone)
Планшетні комп'ютери (TabletPC)
Портативні комп'ютери (ноутбуки)
Субноутбуки
Кишенькові комп'ютери (КПК)
Комунікатори, смартфони
Ігрові приставки

1. Настільні комп'ютери (Desktop)

Найпопулярніший і поширений сьогодні тип. Включає центральний елемент - системний блок, в якому зосереджені всі найважливіші пристрої комп'ютера (процесор, оперативна пам'ять, жорсткий диск і т. д.). Настільний ПК громіздкий, а більшу частину його корпусу займає порожнеча. Зате він недорого і легко модернізується. А заодно володіє найбільшими можливостями серед всієї комп'ютерної системи.

За призначенням настільні ПК діляться:

Домашні комп'ютери - універсали, які вміють всього потрошку. Наголос робиться на розвагу, на горезвісну «мультимедійність». Домашній комп'ютер просто зобов'язаний якісно відтворювати звук, повноекранне відео, вміти працювати з тривимірною графікою ...

Робочі станції - зазвичай так називають комп'ютери, призначені для підприємств, фірм та інших організацій. Тут вимоги прямо протилежні: ніяких ігор! Як правило, робоча станція призначена для виконання досить вузького кола завдань. Так, наприклад, як робота з текстом і електронними таблицями. Відповідно, під це завдання комп'ютер підганяється - за рахунок безжального «урізання» всяких надмірностей.

«Настільне видавництво» - досить дорога і потужна система, що включає великий монітор, якісну професійну відеоплату, потужний лазерний принтер і сканер. Система призначена для додрукарської підготовки «паперовий» видань, або для створення електронних засобів масової інформації (сторінок Інтернет, електронних енциклопедій).

Сервери - комп'ютери-розпорядники. Їх робота контролювати локальну мережу підприємства або вузол Інтернет. Через сервери проходить величезний обсяг інформації, тому їм необхідні потужний процесор, велика оперативна пам'ять і кілька об'ємних жорстких дисків. А ось якісна відеокарта, звукова карта і монітор сервера в більшості випадків не потрібні. Сервери - це межа, що розділяє світ звичайних «персоналок» і «великих» комп'ютерів.
2. Настільні міні-комп'ютери (barebone)

Спочатку призначалися для офісної роботи.  З технічної точки зору настільна система barebone має ряд переваг, що виділяють її на тлі "самосбора" і продукції провідних локальних брендів. Насамперед це збалансована система - ви ніколи не побачите систему з сучасним процесором і малопродуктивним відеорішень.

Barebone є прямими конкурентами ноутбуків з великими екранами. Місце він займе більше ніж ноутбук, але коштує набагато нижче. Корпус barebone приблизно в чотири рази менше, ніж у звичайних домашніх ПК, однак у ньому знаходиться місце для всіх необхідних пристроїв. До того ж за своїми характеристиками такі комп'ютери перевершують навіть ноутбуки вищого класу. Доповнює картину 15-дюймовий РК монітор, відповідний стандартному 17-дюймовому монітору. Та й функціональних обмежень у barebone, на відміну від тих же ноутбуків куди менше: і нові іграшки їм по плечу, і робота з мультимедіа. Власне кажучи, вони створені для того, щоб наблизити домашній комп'ютер до звичної побутовій апаратурі: навіть зовнішність багатьох корпусів нагадує скоріше аудіосистему, ніж «персоналку». Зовнішньою схожістю справа не вичерпується: багато barebone-системи дозволяють відтворювати аудіо - і відеодиски навіть без завантаження комп'ютера!

Інша особливість настільних систем від західних виробників у тому, що комплектуючі проходять тестування на сумісність і іноді випускаються у форм-факторі, що дозволяє створювати компактні системи з оригінальними системами охолодження. У більшості випадків в системі brand-name використовуються ексклюзивні версії BIOS - в них ряд налаштувань, здатних згубно позначитися на загальному рівні продуктивності і функціональності системи, відключений. Система відновлення працездатності таких ПК зазвичай обмежена простою порадою: "Зверніться в сервісний центр", - як відомо, у іменитих виробників він працює цілодобово і без вихідних.

Додаткові зручності створює слідування найсуворішим стандартам в галузі безпеки. Це означає знижені шумові характеристики, використання РК-моніторів. Споживач такого продукту отримує можливість користуватися широким набором попередньо ліцензійного прикладного та системного програмного забезпечення. Крім того, комплектація ПК brand-name завжди відповідає призначенню конкретної моделі. А тому ви навряд чи знайдете роз'єм FireWire і пакет типу Adobe Photoshop, нехай навіть його light-версію, в комплекті ПК, орієнтованого на офісне використання. Аналогічним чином, в комп'ютері, призначеному для монтування домашнього (студійного) відео, місце звичного аудіокодека АС'97 обов'язково займе повноцінне звукове рішення. Так, в системах компанії Sony, крім повноцінних аудіо - і відеоадаптерів, часто можна зустріти TV-тюнер, а також плату нелінійного відеомонтажу або апаратного кодування MPEG-2.



Однак зменшення в розмірах, як водиться, відповідає пропорційного збільшення вартості. І тут треба враховувати не тільки «пряму» різницю в ціні, а й наступні витрати на модернізацію.

3.Портативні комп'ютери (ноутбуки)

Перші мобільні офіси, переносні комп'ютери, з'явилися чи не одночасно зі своїми настільними побратимами. Правда, спочатку «переносними» їх можна було назвати дуже умовно: важили ці шедеври мініатюризації під десять кілограмів, а переносити їх доводилося в спеціальних валізках. До речі, і називалися ці пристрої не «ноутбуками», а «лептопами» (laptop) - тобто «наколінними» комп'ютерами.

Час «лептопів» безповоротно пішло ще на початку 90-х років, коли на зміну їм прийшли перші ноутбуки - відносно компактні, легкі (вагою не більше 3-5 кілограмів) і потужні. Але на жаль, як і раніше недоступні за ціною ... У той час ноутбуки коштували в 4-5 разів дорожче звичайних комп'ютерів, і лише сьогодні розрив у ціні дещо скоротився.

Від настільного комп'ютера ноутбуки відрізняються не тільки розміром але і функціональністю. Не секрет, що «середня» персоналка з легкістю покладе на обидві лопатки будь дорогий ноутбук: і процесори у міні-комп'ютерів слабший, і вінчестери не настільки місткі, і відеоплата горазда менш схилу до дружби з сучасними іграми. Найчастіше будь-яка з входять до складу ноутбука деталей відстає від своїх «великих» побратимів на ціле покоління. Нічого дивного комп'ютерні комплектуючі з великими труднощами піддаються мініатюризації. Особливо це стосується процесорів, які необхідно не просто зменшити, але і скоротити їх апетит за частиною енергоспоживання.


Заміна настільного ПК. Якщо головне - заощадити місце на столі, а мобільність відходить на другий план, придивіться до ноутбуків цієї групи. Як правило, вони забезпечені великим монітором (15.4 "- 17"), потужним процесором (Core Solo, AMD Mobile Turion 64, AMD Mobile Turion X2, Core Duo, Core 2 Duo, PowerPC) від 2 ГГц, не менше 512 Mb оперативної пам'яті , 100 Gb жорсткого диска, якісної відеоплатою з тривимірним прискорювачем. Ноутбуки цієї категорії володіють великою вагою, а ресурсів їх акумуляторів чи вистачає на півтори години. Любителів домашнього відео можуть звернути увагу на нові моделі ноутбуків з «розтягнутими» (widescreen) екранами - вони ідеально підходять для перегляду фільмів DVD.

Оснащуються універсальним DVD приводом.

Універсальні ноутбуки. Такі машинки і на столі виглядають непогано, і з собою їх, у разі чого, тягати не обтяжливо. Екран ноутбука цієї групи не перевищує 15 ", а вага становить близько 3 - 3,5 кг. Процесор у« універсалів »трохи слабше (Core Solo, Pentium M, Celeron M, AMD Sempron, VIA C3 і Transmeta), зате час життя від батарей - набагато вище до 3:00. Такі системи підходять для щоденної офісної роботи, а то любителям сучасних комп'ютерних ігор - їх рекомендувати важко, як правило через відеопідсистеми (в такі моделі вбудований інтегрований відоакселератор).

«Мобільний офіс». Вага, розміри і час життя від батарей. Вага в ідеалі не повинен перевищувати 2 - 2,5 кг., А ємності внутрішнього акумулятора повинно вистачати на 3,5 -4,5 годин. Як правило такі ноутбуки укомплектовані 12 ", 14" дисплеями. Для підтримки зв'язку будь-який «мобільний офіс» просто зобов'язаний підтримувати протоколи бездротового зв'язку Wi-Fi і Bluetooth.

У більшості сучасних ноутбуків повинні спочатку бути присутнім модем і мережева плата, а іноді - ще картрідер для роботи з флеш-картами. Розширити функціональність ноутбука за допомогою зовнішніх пристроїв неважко. А ось повноцінної модернізації він найчастіше не піддасться. Практично без проблем можна замінити жорсткий диск благо він найчастіше розташований в окремому знімному відсіку. Нескладно (до певних меж) наростити і оперативну пам'ять. Але процесор вдається замінити лише зрідка, та й то лише в межах, встановлених материнською платою. Замінити ж саму «материнку» або намертво зріднився з нею видеоплату не варто і намагатися - куди простіше вчасно продати свій старий ноутбук і купити новий.

4.Субноутбуки

 справжні комп'ютери з великим жорстким диском (20-100 Gb), монітором (від 8 "до 11" - в  двоє менше звичайних моніторів), оперативною пам'яттю до 256 Mb (що цілком достатньо навіть з роботою Windows XP), клавіатурою, тільки маленькі за розмірами. Частенько в таких машинах можна зустріти модем і мережеву карту. А ось потужність процесора не дуже вражає - навіть у найсучасніших не перевищує 1ГГц. Для роботи з офісними програмами та Інтернетом більше і не треба, а на сучасні іграшки ці комп'ютери не розраховані.

Мініатюрність вимагає жертв - і не дивно, що субноутбуки позбулися додаткових дисководів (FDD і DVD). У крихітний корпус вони б просто не помістилися. Але користувач завжди зможе підключити з через порт USB 2.0. Зате в субноутбуках нерідко доступний спеціальний слот для читання карт пам'яті CompactFlash або SD - ось де проявляється спорідненість з справжніми «кишеньковими»

2 комментария:

  1. Я надзвичайно задоволений послугою кредитування містера Педро, і ваші пропозиції допомогли мені отримати дуже хорошу позику на житло. Я буду радий порекомендувати ваші послуги своїм друзям, які шукають позику.” не йдіть нікуди більше, якщо шукаєте позику. містер Педро найкращий. дуже рекомендую його послуги. Найкраще, з чим я коли-небудь мав задоволення працювати, це його кредит із низькою ставкою. ” це зв’язок з містером Педро на всяк випадок, якщо хтось тут шукає позику. WhatsApp: +18632310632. & електронна адреса: pedroloanss@gmail.com

    ОтветитьУдалить
  2. How To Claim 1xbet Korean Betting Code - Legalbet
    1xBet Korean Betting Code – Bet and 바카라 place multiple bets with 1xbet a Korean operator How to find the best betting sites in choegocasino the Korean market.

    ОтветитьУдалить